Behöver man reseförsäkring?

Att resa tillsammans med sin familj är något som många ser fram emot. Man planerar resmål och vad man ska göra under semestern. Tyvärr kan det ske olyckor när vi är på semester och då är det viktigt att vara skyddad på rätt sätt. Det du ska tänka på innan du reser är att ta med dig två viktiga saker: ett servicekort från ditt försäkringsbolag och ett europeiskt sjukförsäkringskort. EU-kortet ger dig vård inom EU/EES-områden till samma kostnad som de som bor i det landet du besöker. Med kortet får du vård i landet men inte privat vård.

Hemförsäkringen räcker långt

Om du har hemförsäkring så kan du beställa ett servicekort eller resebevis från ditt bolag eftersom hemförsäkringen kan räcka långt även på resan. Detta ger dig skydd på resan som varar i 45 dagar. Reseskyddet ger dig vård där du är och även täcker för transport till Sverige om det behövs. Vård och akut hemtransport kan kosta upp till en miljon kronor utan försäkring så se till att du har rätt skydd. Du kan även få tillbaka pengar för oförutsedda händelser som försenade flyg eller om du förlorar ett antal semesterdagar på grund av någon händelse. Om olyckan inträffar eller om du förlorar något, se till att du sparar alla papper och intyg.

Försäkring för extremsport

Hemförsäkringen ger dig som sagt ett bra skydd i 45 dagar. Dock täcker den inte om du har tänkt att delta i aktiviteter som inte räknas som vanliga sådana. Om du till exempel har tänkt dig att åka skidor off-pist, åka på ensamsegling jorden runt eller cykla downhill, måste du teckna en tilläggsförsäkring. Du kan kombinera en vanlig försäkring med din tilläggsförsäkring. Tänk dock på att dina aktiviteter måste vara lagliga i det land du utför dem i och i enlighet med förordningar som finns. Extremsporten måste vara tillåten för att du ska kunna använda din försäkring och vid olycka tillkommer självrisk beroende på skada.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *