Extremsport och försäkringar

Extremsport är ett samlingsbegrepp över sporter som anses riskfyllda. Exakt vilka dessa sporter är kan variera från person till person eftersom det inte finns någon klar definition. Förutom att utövandet av idrotten ska vara riskfyllt, ska även aktiviteten i flera fall vara fysiskt krävande samt ge en adrenalinkick. Det hela beror på vilken nivå och vilka risker utövaren tar. Både skateboard och cykling kan därför vara extremsporter om man tillsätter hopp och volter utöver vanlig åkning. För skateboard är street-stilen den kanske mest extrema tillsammans med downhill, eftersom det ingår att glida på trappräcken, balansera på två hjul och hoppa på kanter. Det är den vanligaste åkstilen idag.

250px-David_Belle_NewYorkerFörsäkring vid extremsporter

Älskar du att utmana dig själv och får en kick av att kasta dig ned för branter med en cykel, surfa på vågor eller utföra parkour? Eftersom dessa sporter medför en del risker kan det vara en god idé att vara försäkrad. Dock är det inte alla försäkringsbolag som erbjuder försäkring för extremsportande, därför kan det vara smart att ringa runt till olika bolag och höra vad som gäller om du ingår ett avtal med dem. Vill du resa utomlands på en extremsportresa är det bra att ha kännedom om att din hemförsäkring eller olycksfallsförsäkring ofta inte gäller. Det finns företag som har specialiserat sig på just försäkringar för extremsport. En av dessa är Erv som täcker dig vid resor utomlands när du är på jakt efter en adrenalinkick. Det är inte bara i det vanliga livet som du behöver tänka på säkerheten och att skydda dig, det gäller även i den digitala världen. Holm security är ett företag inom IT-säkerhet som skyddar dig och din data på nätet.

En vilja att få adrenalinkickar

Vi människor söker ständigt nya sätt att få kickar och adrenalinpåslag. Det som gav dig hjärtklappning i början kanske inte alls ger samma spänning efter ett tag och då vill du ofta prova på någonting nytt. Nya generationens extremsporter som blivit populära under senare år är bland annat trampoline walling. I utövandet ingår det att klättra på väggar och utmana tyngdlagen. Hur går det till? Enkelt beskrivet hoppar du ner på en trampolin från en hög vägg och därefter tar du avstamp och kommer upp på väggen igen som du börjar klättra på. Parkour är en sport som blivit väldigt uppmärksammad och ”inne” under de senaste åren. Här behöver du ingen speciell utrustning och inte heller något speciell lokal, sporten utförs nämligen på gator och torg. De utövande idrottarna hoppar fram på tak, bänkar, murar och staket. Du behöver vara smidig och samtidigt stark i kroppen för att utföra parkour. Sporten är inte tävlingsinriktad och det finns inga vinnare eller något poängräknande.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *